Thursday, 24 February 2011

saya meminati mereka


selamat malam bloger...

mood:empty...(mence)

oke kali ni entry nk cte skit...cecte...cecete..cecete...(gaya hussin tau)
msti kowg knai kan nan 2 owg guys ni.....sgt bebakt besar tau...aku ska tgk style dewong...=)

pe kata kowg try layan kejap...=)



video

adiyos!!

Wednesday, 23 February 2011

DUNIA ARGH!!!

hello uolls!! ( geram)

menceceh...menceceh....menceceh....

ce ctew.....ce ctew......ce ctew........

hish skrg ni da jadi satu fenomena hantu kak limah balek rumah ni kan...mn2 jew pg kanan ke kiri ke depan ke belakang ke senget ke pe ke ha paling byk lam MUKA BUKU 2......smua asyik ce ctew...ce ctew...ce ctew.....

ha msti kowg tetnya2 kan pe kna mgena lak tjuk 2 nan ce ctew ni...muahaha...actually xda kna megena pown...sjew wt iklan sebntr!!

oke jum kembali ke landasan sebenar seblm mnyimpang lebih jauh lg kan...enough!! stret 2 the point la kan....gempak x tjuk??(smbl wt mta juling2) oke..xkan aku tau....xyh jwb (sila menyampah cept nan ayt aku 2)

seperti yg kowg tau result STPM suda pown menunjukkan upanya isnin lepas...cam bese la kpd bakal2 yg nk ambil result 2 msti dihantui degn pelbagai rse kan...ada gelisah + sedey +takut+appy+ bedebar2 dup dap dup dap dup dap....xtekecuali aku la...bese la aku ni cma manusia biasa ajew kan...so no wonder la da perasaan 2....bwu la normal...if xda 2 yg msalh kna g medikal chekup cpt..muahahaha

ha msti kowg pown sma kan cm owg len xctd nk tau pe result aku...enough aku ckp rsult aku okeyla cukup2 mkn kre bole la nk apply UNI 2....mdahn da rezeki aku kn...AMIN!! sebenrnya aku kecewa gk cz pe yg aku taget xdpt....aku da usaha tp xda rezeki kan..=( suda ctew result aku setakat ni...pas ni TOLONG JANGAN TANYA DA....aku semak la ble setiap kali kna ulg bnda yg sma jew....wua....

kali ni entry aku panjg skit(mence aku tau xda owg nk bce pown kan) xpew2 jnji aku dpt luahkan...erm...aku xphm la np eh da jg owg yg ska pemainkan at dan perasaan ni..pas2 bole lak appy atas kesedhan owg len...makhlk2 seprti ni xda perasaan eh?? bukn ke allh da bg secukp2 nya sifat kt seseowg 2...pelik...pelik.....tp ni la DUNIA kan.....so tme ajewla....sbg manusia yg wars n behati perut skit ni.....pke2 la yew....

adiyos!!

Thursday, 17 February 2011

join segmen lagi...

selamat malam uoalls(gedix)

mood = addct nk join segmen

oke kali ni cam bese la g jejalan tadi tjmpa lak nan segmen ni
tanpa segan silunya aku terus fllw blog ni n join segmen yg dianjurkan

segmen nya : SENYUM XNAMPAK GIGI(menarik bukan!!)
=)

dari blog




oke pic 2 nie jd taruhan aku tuk segmen ni
(=

DONE!!

tag :


adiyos..

saya nk kenal awk

selamat t.hari bloger & salam stu malaysia...=)

mood = blogwalking , stalker...ahaks

cam bese la g blogwalking td
OMG!!
tetbe jmpa stu segmen ni
n trus rse nk join
=)

segmen ni dr blog :



oke jom strt becerita
dengan keadaan yg tenang k
(=

nasibla segmen ni tuan punya blog telh bg hint siap2 pe yg nk kna ctew kan
i like ~

fist nama samaran

lets start nama ic aku FATHIN NURSYAHIRAH. kt umh nma mnje aku ATIN the whole family call me degn nma 2...tp len keshnya dgn membe2 dma ni sesuka n sesedap rse jew nk pgl aku kowt sedp mlt dewg jewp(menci..menci..)ahaks...tp xpe2 aku xkesh asl kan nma 2 oke...membe2 kebaykakn pgl aku dgn pglan KECHIQ...ha apakah apakah apakah?? nma ni tcts dr sowg abg ni tme aku keje MCD 2 years ago!! OMG mybe disebabkan fizikal aku ni yg kecik lg ketot ni kowt

asal

aku dilahirkan di HOSPITAL BESAR IPOH...sekarang da upgrade HOSPITAL PEMAISURI BAINUN..pada 16 mac 1991...so cpt calculate(smbil menekan2 calculator 2) umo aku skrg da msuk 20 years!!(tua) ate teman ni memg beno la owg jati perak...hahaha....

hobi

hobi...macam2 aku ska buat ble da wktu lapang ni....tp paling kerap surf tenet la smpe da rse xley hdp tnpa lappy nan bb ni(wua)....tp hobi plg best pe lg menghbs kan duet mk bpk la g shopng (cewah bankrup parent aku) aku ska gk snap2 pic( konon2 bergn jd model) ahak.....last skali aku ska mkan ice-cream(eh ni hobi gk ke??) opsss!!

sejak ble bebloging

actually aku da lme strt blog ni da la dlm 1 years lbey kowt....since 2009 tp dlu just sjew2 je xda lak nk g blogwlkg cz bz stdy....cm lately ni jew aku byk mse lpg n rjen2 kan dri g blogwlkng n stlker blog owg....n rse nikmat bloging ni (cewah...) hahaha

entri best

erm ce pke....ce pke.....da ke x ha?? kowg rse da x..wua...aku pown nt sure la cz aku ctew jew pe yg tgh aku alami or rse....jap2....aku ase ni kowt ctew yg best 2....http://atinchumel.blogspot.com/2011/01/hati-berbunga.html ha sebb pe aku kta best...cz tme ni at aku tgh appy n seng so jd best la....(=

peristiwa yg xdpt dilupakan

da stu insiden ni memg aku xkn lpakan seumur hdup la....xctd x...xctd x nk tau...ahaks...time 2 aku nan gf aku nk g stdy kt MCD tp kteowg teslh msuk jaln ale2 ktewog tmsuk higway meghala ke tepeng 2....ngat kn nk patah blek kowt kuala kangsar tp xjd kteowg trus ke tepeng...fist tme drive moto 69 km suda la dgn tme bleknya ujn lebt sgt memg kteowg redah je dgn kelajuan 110kn sejam....wua blek 2 abs sakit2 pingang aku...yla fist tme drive mto sejauh 2 kan....tp memg best la (tebek wok) ngee~

oke DONE!!
=)

tag :

adiyos..

Wednesday, 16 February 2011

JUMPING HIGH PHOTO CONTEST

salam satu malaysia semua....

mood = teruja nk join contest

oke pe khbr smua?? mst sht2 kan...aku jew yg blum oke ag nan en.ayam(chiken pox) hehe...tp smua ni xmembantutkan aku tuk g blogwalking....

tadi tegah duk2 bejalan2 dalm alm maya ni kan tetbe aku tjmpa stu contest ni...bmnt nk join..ahaks...jd aku trus la follw ni blog n join ini contest

contest nya : jumping high photo contest
dari blog :



ha jadi ini la pic yang aku petaruhkan
=)

oke jum ctew skit sal pic ni....actually ni la fist pic yg aku snap tgh melmpat sebelum ni xpnde pown...ahaks....ni pown sebb aku diinvte ole mrk2 dalm pic ni tuk join bephotoshot besama mrka...(=

pic ni disnap ketika aku berhangout together nan gf aku di GUNUNG LANG(maklum kepada owg epoh sje) hehe....kami semua melompat dengan girang menggapai bintang bulan(konon2)
lihat begitu tinggi kami melompt bukan??(propa ajew)ahaks...

mudahan pic ni akan menang...AMIN...=)

oke nak ditag :


walaupon nma2 yg ditag ni aku xbrp kenali tp hope sudi la join gk eh..=)

adiyos...

Tuesday, 15 February 2011

yea....SELAMAT MAULIDUR RASUL....

salam maulidur rasul bloger......(nada ceria)

mood = happy suda...=)


SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUR RASUL semua rakan2 blog ( mence cam da jewp owg nk bc kan) its oke....eman xkesah...eh2 bukan..bukan....kechiq xkesah....ahaks....

hoyeh...hoyeh....cuti appy la bg sesiapa yg bekeja kan...tp cam aku xda mknanya cuti ke xcuti ke sama jew...nk tau sebab pe....??sebabnya......aku ni PENGGANGUR.....jadi hari2 pown cti la...haha...sila jgn jelous...grrr......

ish2....actually sempena kite menyambut maulidur rasul ni...aku nk share kit pe yg dimaksudkan dgn maulidur rasul ni....aku cye kowg semua msti da tau kan.....kan.....(angkt kening cept) yla sejk dr keck2 ag parents ktew msti da story hal ni kan...means if parents xctew pown kowg g sek kan....tpu la spe yg xtau..zaman serba canggh skrg ni g jew seach kt google 2 msti dptnya info2...

oke2 lets start story eh....

kowg tau x...:

Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.

Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.

Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya.

Salam Maulidur Rasul untuk semua……….


wua panjg lak kan....xpela kowg bce pelan2 eh.....=)



pic ni xda kena mengena
sesje aku nk show off kt kowg
ngee~

note : new song n layout....=)

adiyos

Monday, 14 February 2011

perlukah trafic...


hello...bloger (gedix2)

mood = blur...ahaks(propa aje)



sedia mklum sejk2 aku xsht ni jarg la nk blogwlkng kan...bukan pe pale ni peng2 ( bintng2 muncul) jew ble mgadp lappy ni...tp pe kan daya ku gagh gk g blogwalkng sesetgh blog....tp dnt worry k t aku da siht aku akn blogwalkng lek smua blog yg aku follw...mak aih byk 2...agknya brp jam la kan tuk stu blog....huhu....

aku da gk la g tejah bbrp blog ni...byk ctew sal trafic kt blog....ha tau x?? ala if kowg xtau lebey kurg cam trafic kt jalan raya 2....muahaha....

actually aku nk bg skit pndpt la....pelu ke trafic kt blog ni??..erm bg kowg pelu x?? ce pke...ce pke...hehe....bg aku la kan...xpelu sgt kowt...xkesh la da owg bce or x kan blog ktew ni...2 smua hak individu...xbole nk pkse2 right?? =)

cz bg aku blog ni slh stu cre bg aku tuk luahkan prasaan , share story sedey , happy , marah or so on la....if da sowg je yg follw aku...aku da syukur atleast da gk owg singgah kt blog aku ni kan....

yg pentng kite xda gna kan bnda ni ke jalan yg slh...selagi niat dihti btl ( fulamak) hehe...so truskan jnji ktew happy dgn pe yg ktew buat...

HIDUP CUMA SEKALI JADI KTE ENJOY....(gaya nora danish PUTERI)

adiyos..

Sunday, 13 February 2011

chiken pox virus menyerang...


hello bloger

wua mish u la..hehe

mood= sakit....



lame da xupadate..rindu betul jejari ni nk menaip...hehe...bukan pe latelay ni aku diserang CHINKEN POX virus( sakit ouh)....ni pown xoke ag actualy tapi gagahkan juga la nk mengupadate nya.....

ha kowg msti pnh dgrkan sal penyakit ni....selalunya die serang time kecik2...tp xjg tau...owg besar pown ley kna serng jg (eh bukan2 remaja)hahah....gilew seyes aku ckp memg sakit...udala stu badn aku nek bintik2 cam kna gegt nyamuk 2....ha if xtau tgk pic kt ats 2....huhu

lebey kurg cm 2 la badan aku skrg ni....wua..menci tau...abis bdn aku yg licin gebu ni(fulamak poyo2)hahaha.....then xcukup nan 2 gatal2 lak 2....memg xtahn...nk tdo pown sush...sob2...

tp nk wt cm ne...dugaan kan so kna la hadapinya....sudala xckup nan virus ni tambah stu lg virus....gues wht??huhu...

pe lg if bukan en.tonser 2.....sakit tekak aku..nk mkn pown sush...memg pakage la...stu badan aku sakit2....wua.....mk xtahn.....huke2.....

suda la 2...makan pown kna pantg...memg yg goreng2 smua xley sentuh...then kna mnum air kelapa yg pure 2....huh!! memg dugaan btl...seyes mnta simpang aku xnk kna da....)=

ni pown badan aku da start gatl2 ni....blew mlm jew die actve...siang mati lak....huhu...
hope cpt sembuh la...mak bapak.....SAKIT!!!..

adiyos...

Tuesday, 8 February 2011

Gegarkan 1000 blog BEN ASHAARI

dear blog...

tadi sesjew g blogwalking...tetbe aku tejmpa stu segmen ni...aku tgk rame yg da join...teign lak aku nk join...

ha ni la segmennya



jom rame2 ktew gegarkan

cepat ank2
ahaks

1
2
3
............

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??


oke cpt2 tau...tarikh tutupnya esk...9/2/2011

Monday, 7 February 2011

rahsia bulan kelahiran


ai blog....

hw r u??=) ary ni mood sgt bek la nk g beblogwlkng n jd stlker kt blog2 yg aku follow....duk tgh2 tejah blog seseowg ni tetbe aku tbce dr blog die sal rahsia bulan kelahiran.....aku pown lg xctd la nk bce sal bulan kelahiran aku....

then aku terus copy....

TA DA....HEHE...

bulan kelahiran aku MAC..

silalah pecya yew...kehkeh...
  • Berpesonaliti menarik dan menawan.
  • Mudah didampingi.
  • Sangat pemalu dan pemendam rasa.
  • Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
  • Suka pada kedamaian.
  • Sangat peka pada orang lain.
  • Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah.
  • Tahu membalas dan mengenang budi.
  • Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
  • Suka berangan-angan.
  • Suka melancong.
  • Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
  • Kelam kabut dalam memilih pasangan.
  • Suka dengan hiasan rumahtangga.
  • Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
  • Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
  • Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan
ADIYOS

Sunday, 6 February 2011

sepetang besama

ai bloger...

mood : teruja sgt...(=

rndu betul...da lme xhupdate ...bukn xnk hupdate tp da maslh yg membntut kn aku tuk bekarya ni..hehe....entry kali ni aku nk ctew skit....teruja sgt ni...smpe xtau nk ctew cm ne...

okeyh relaks2....(sabr) ahaks...actualy ctew ni da lme...bnda ni sal pe yg jd kt aku nan my Yayunk (nurul amyra)....isnin lepas ktewog g hangout together2...kali ni ktewowg g lepak kt GUNUNG LANG jew( mklum kpd spe yg duk epoh sjew yew) cm bese la duk2 begosip2 kan...ahaks...

tetbe pdgn ktewowg ttmpu kt stu kmplan ni...erm gye cm plajr U tgh da wt projek PHOTOSHOT....sbuk jewp mrk ni mlyn karenah camera n model2....ktewog just tgk ajewla kan...smbl2 2 begsp gk(mence)hehe.....

then kteowg ngt nk la g jejaln lak kan...asyk duduk jew bis kebas2 bontot...hahah...tetbe...jen jeng..OMG!! mrk pgl ktewog tuj jd model photoshot...glew bapk...memg sgt tekjt n teruja....
tnpa segn silu ktewog trus stuju join dieowg bephotoshot...

wua....sgt2 appy.....nah xcye tgk pic kt bwh ni.....=)










adiyos

Tuesday, 1 February 2011

aduh....SIPUTla....

ai bloger , folower n stalker...xlpa gk kt silent stalker.....

mood : tension

lme btl xhupdate kan(pdhal bwu 2 hr)huhuh....gya cam da bebuln2 xhupdate kan....hehe...adui rndu btl nk bekarya2 ni....walaupown aku sedar yg aku xpnde nk bekrya kan...hehe...pape ajew la....eman xkesah...ngee

bukan pe 2 hr lepas bb aku becti nk wt lgu mna tpksa la cek menyabarkn dri...sehingga la ke hr ni....yea..bb suda dibyr kan...ahaks....thanks 2 my abah....cz da menymbungkan kembali line bb aku ni....(=

ish pe kna mngena lak kan tjuk post ni nan ctew aku ni...tp sblm 2 aku nk wish thnks kt sesiap yg sudi jd flwr aku....thnks sgt yew....insyallh aku akn stlker lek blog2 kowg....=)

okey lets start ctew yg bekaitan nan tjuk ni....ish2...sekrg ni aku tgh la sesgt tension...ha KENAPA eh aku tension2 ni...tp jap2 aku nk wish dlu HAPPY CHINESE NEWYEAR....n HAPPY 1ST FEBRUARY....=) okey..sda ckp iklan setkt ini ajew yew..ngee

bebalek pd ctew aku....aku tension nan line bb ni(smabil2 garu2 kepala)...lembab da mengalah kan si SIPUT 2(maaf en.&puan siput)...ahaks...sempena chinese newyear parents aku merancng utk menghabiskn cuti kami di umh kakak aku....

guest cpt2...kt ne eh yg line bb sgt2 lembab cm kt kampung ni....pdhal kt bandar ajew ni...umh akak aku kt rawang ajew....pekan kn...tp line bb cm duk kt hutn banat...)= hish2...sgt2 ketndusan ni....nk blogwalkng pown xley ni...maaf yew..t line bb da okeyh aku kembali memblogwlkng blek yew....=)

adiyos