Sunday, 29 July 2012

cara kami melepaskan rindu

selamat malam semua hohohoho !

bawu hari ni dapat menghupdate blog akibat line yang macm sput **** la katakan ,betul-betul menguji tahap kesabaran aku seb bek la puasa kan so tahan la sikit. hoi ! apa aku nk cita ni kan hahaha suka-suka sebab saja nk penuh kan blog aku ni bosan da baca cita yang sama jew kesian follower aku ,konon-konon bajet bloger pemes pulak ! ^_^

sejak-sejak bercuti ni aku banyak menghabiskan aktiviti xsihat dirumah dengan tidur tidur tidur dan tidur lagi *bertuah laki aku nanti* errr xda kena mengena oke ! actually aku nk share skit cara kami melepaskan rindu almaklumlah masing-masing jauh nun di perantaun kan (bajet duk luar negara) , nk jmpa jarang-jarang so apa yg kami selalu buat tuk lepaskan rindu masing-masing ,mence padahal baru masuk 2 minggu xjmpa asa cm bebulan aishh . yelah aku jew yg selalu rindu-rindu ni sampai die pun da bosan nk dgr kan?( peduli pe aku nk ckp juga wuek) 

ni la cara kami
.
.
.


skype
cinta jarak jauh kan
yg pentg xlupa masing-masing
i love u co much
<3

salam



Thursday, 19 July 2012

selamat datang RAMADHAN

asalamualikum

selamat datang RAMADHAN seperti semua sedia maklum tanggal puasa sudah pun diumumkan pada sabtu ni 21.7.2012. wah ! macam xpercaya jew kan syukur kepada illahi sebab masih lagi dipanjang kan umur aku untuk menyambut ramadhan kali ini .semoga ramadhan yang bakal tiba ini lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum ni.

aku mohon maaf pada yang pernah terasa hati dengan sikap aku secara sengaja atau tidak , macam-macam da berlaku selama ni . dari situ serba sedikit aku da pelajari segala kesilapan aku dan aku pun telah memaafkan sesiapa saja yang pernah menyakiti hati aku. semoga kita sama-sama perbaiki segala kekurangan diri kita insyallah .alahamdullilah ni da masuk kali kedua aku berpuasa bersama kekasih hati tersayang . xsangka juga setelah pelbagai dugaan yg menimpa kami selama ni akhirnya besama juga kan . ^_^

selamat menyambut RAMADHAN buat semua umat islam , xlupa buat bintang hati saya.

salam

Tuesday, 17 July 2012

the ohsem guy

asalamualaikum


yuhuu aish lama asenya da aku xhupdate blog ni kan , ya allah rindu yang teramat kt en.blog aku ni . apa khabr follower aku sekalian ? sihat-sihat kah sambil   menonton television dan berblogwalking kan. almaklumlah sekarang ni kan da strat cuti sem walaweh ipta cuti 2bulan aku cuti 3 minggu jew ! aishh , tambah lagi bulan puasa pun semakin menjelma kan ,semoga ramadhan kali ini lebih bermakna bebanding tahun lepas insyallah.

eh suda-suda la tu jum fokus kepada tajuk entry di atas tu , sebenarnya entry ni aku saja buat khas utk someone yg special sangat dalam hati dan hidup aku even memang dalam blog ni banyak cerita die je secara xlangsung kan ! tapi ada haku kesah ? blog aku kan , if korang rase nk baca teruskan if xnak xpe xpaksa hehe!

tapi bila baca tajuk mesti korang ase nak muntah ijo kan? haha! ohsem xohsem la even die banyak menyakitkan hati aku tapi die tetap seseorang yang ohsem ! awak ! ni entry khas lagi buat awak tau , baca sampai habis oke , mesti awak da rindu nak baca entry baru saya kan , *sambil tutup muka dengan bantal badan guling-guling atas tilam*.

awak
saya tetap nak bagitau awak banyak-banyak kali
yang saya sayang kan awak sangat-sangat
saya xpernah jemu ungkap kan tu
harap awak pun xjemu nk dengar benda yang sama berulang-ulang
^_^

awak , masa awal perkenalan awak memang menyakitkan hati saya , selalu sangat nk cari gaduh jew kan ! tapi xsangka dalam gaduh-gaduh tu awak buat saya jatuh cinta. bila teringat balek waktu kita berkawan dulu kelakar kan ? *senyum-senyum cam kerang busuk*. nak cakp awak ohsem sangt xda la tp cukup la membuat jiwa saya bergetar opsss terjiwang pulak ! awak , erm ini cara saya meluahkan rasa sayang saya buat awak harap awak sudi terima saya seadanya. awak , terlalu banyak kan dugaan yang menimpa hubungan kita , saya berharap awak kuat and tabah tuk tempuh segala-gala sehingga penghujung . saya da xsangup nak kehilangan awak buat kali kedua dan merasa kan kesakitan yang sama sekali lagi . iyew saya mengaku saya memang suka cemburu kadang-kadang tu kan , tapi cemburu tanda sayang kan ? perasaan cemburu tu hadir sebab perasaan sayang saya pada awak , tp saya jnji saya cuba utk mengawal perasaan tu ^_^ . awak terima kaseh sebab selalu mengembirakan saya , terima kaseh sebab selalu menjaga saya. saya nak hubungan kita lebih segala-gala maksud saya kita ni teman bergurau , teman baik , teman rapat , kekasih , abg adik , kongsi segala-gala . awak jangan berahsia pape dr saya yew ! 

TERIMA KASEH JADI KEKASIH SAYA AHMAD FIRDAUS SULAIMAN

salam

Wednesday, 4 July 2012

exam mood vs movie mood

selamat malam semua walaweh !

hohoho sekarang minggu exam chayo chayo for me . satu paper da lepas khamis lepas menanti satu lagi paper khamis depan wish me luck oke !.so minggu ini demn agak kebosanan asyik mengadap buku jew naek muak aku huhuhu. jadinya semalam keluar g beli barang aku sikit nan pakwe tesayang tu , aku pun mengadu la bagai-bagai kan lebih kurang cm ni la 

aku      : ermm bosan lah minggu ni , paper nexweek
pakwe : stdy la , paper da satu lagi kan
aku      : study gk tapi bosan lah , erm
pakwe : cm ni la nanti b bagi harddisk tgk la movie dalam tu oke ^_^
aku      : walaweh ! baeklah.

malam tu pakwe aku kirimkan harddisk die kat kawan die sebbnya kawan die tu bf housmate aku , pakwe aku xlarat nk dtg sebbnya die demam kan so kirm kan ajew la . alololo sian die semoga cepat sembuh sayang . dapat-dapat jew harddisk trus aku cuck kt tb nk nengok la kan movie apa die da . grrrr !!! sapa cakap xbyk movie die , gila cek habaq memang banyak la , pe lagi dok layan movie sampai hari ni tu pun xhabis tgk lagi. errrr lau aku tau die ada movie yg bnyk cm tu dr awal sem aku da minta mesti sempat nk khatam kan? hahaha! ni x da bbrp minggu jew sblm cuti t kna pulang balek , sebb die pun nk balek kedah da  sob sob sob . memang mood study aku lari la da layan movie saja kan ! haha

salam.

Tuesday, 3 July 2012

tidak perlu yang sempurna


tidak perlu yang sempurna
cukupla yang bole membahagiakan
tidak perlu yang sempurna
cukupla yang bole menjaga
hati dan perasaan
tidak perlu yang sempurna
cukupla yang pandai menghargai
tidak perlu yang sempurna
apabila kita merasakan die sudah cukup sempurna bagi kita
tidak perlu terlalu mencari kesempurnaan
seandainya kesempurnaan itu hanya
akan melukakan hati kita suatu hari nanti
jadi tidak perlulah mencari yang sempurna
kerana tiada yang sempurna didunia ini

Monday, 2 July 2012

in relationship ? perhubungan?

asalamualaikum

holla pe khabr semua ? maaf agak lama xmenghupdate en.blog , perkara biasa la kan line internet macam siput **** (teka sendiri la) .hello julai ! da masuk 2 julai hari ni xsangka kan begitu cepat masa berlalu , perhunbungan aku bersama en.pakwe juga sudah mencecah tiga bulan walaweh gaya macam tiga tahun kan? haha! semoga perhubungan kami bekekakalan even bayk duguaan mudahan kuat utk tempuh semua.insyallh kalo memang suda ditakdir kan akan bersama jua . SAYANG awak SANGAT ^_*

in relationship ? apakah ? ada pelbagai perhubungan dalam hidup kita ini bukan , hubungan kekeluargaan , hubungan persahabatan , hubungan antara kekasih .bila terlalu banyak hubungan yang kita bina telalu banyak juga lah hati yang perlu kita jaga . terlalu besar lah kepercayaan perlu ada dalam diri kita , tak kisah brp banyak atau sesuatu perhubungan tu yg penting kepercayaan dan macam mana kita mengenali seseorang tu. ermm aku cuba pekak kan telinga dan butakan mata aku , aku xnak dengar apa-apa yang membuat kn aku ragu-ragu dalam perhubungan aku dengan die . sebab aku rasa aku lebih mengenali die daripada orang lain , aku lebih mempercayai die dari orang lain except my family k. so aku decide utk bediam diri ,biarlah aku simpan semua tu dalam hati aku.

apa-apa pun hubungan aku dengan die semakin baik dan semakin bahagia . doakan kami yea ^_^






note : saya sayang kan awak sampai bila-bila , jadikan hubungan kita sesuatu yang indah bukan nya sesuatu yg utk disesali suatu hari nanti yew . semoga kita kuat dan tetap bersama hadapi segala dugaan dalam hubungan kita. ^_*